Αναγνώστες

Συνεργάτες

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ 1 φλυτζανι τσαγιου πετιμεζι 1 φλυτζ  αλευρι νεσεστε 5 φλυτζ νερο λιγο καρυδι χοντροκομενο και κανελα για το πασπαλισμα.ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ 1/2 ρυζι καρολινα 1 κουπα αρακα 1 κουταλια ντοματα πελτε 1 αυγο 2 κουταλιες σουπας αλευρι 1 κουταλια βουτυρο αλατι 1 ποτηρη νερο κι εναν κυβο κοτοπουλο και μια χουφτα τυρι γκουντα η ρεγκατο τρυμενο.Εκτελεση

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ. 450 γρ κοτοπουλο στηθος σε κυβους 1 κρεμυδι ψιλοκομενο 225 γρ καροτα σε μπαστουνακια 225 γρ πρασα σε ροδελες 25 γρ βουτυρο 300 γρ γαλα 250 γρ ζωμος κοτοπουλου 2 κουτ γλ αλευρι 100 γρ αλευρι 1 1/2 κουτ γλ μπεκιν παουτερ 1/2 κουτ γλ αλατι 50 γρ λαδι 2 κουτ γλ μαιντανο ψιλοκομενος 1 ποτηρι νερο παγωμενο ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010


Μια πίτα-στολίδι για τα τραπέζια σας. Και από γεύση, συγκλονιστική! Για επίσημο κάλεσμα, για μπουφέ, για οικογενειακά τραπέζια. Απλά, φτιάξτε την! Τρώγεται και κρύα. 

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ




ΥΛΙΚΑ
24 ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
1 & ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΠΛΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤAΣ

Μοσχάρι µε πάπρικα και γιαούρτι




Λαχταριστό πικάντικο πιάτο για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων!
1.
 Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές. Σε πλασοτέ (ρηχή και φαρδιά) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ ώσπου να γυαλίσει (όχι να κάνει χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Αφού πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγέν, σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (μικρά τετράγωνα) ή σε λεπτά μπαστουνάκια.
3. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλατίζουμε και αφού σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄ ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.
4. Σ' ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε αυγολέμονο.
5. Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
6. Σερβίρουμε με ρύζι. Εναλλακτικά το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινό (στρογγυλό ή κιλότο από μπούτι ή σπάλα).

 Υλικά


  • 1.200 γραμμ. μοσχάρι (ποντίκι, νουά ή χτένι σπάλας)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γλ. πιπέρι καγέν (προαιρετικά)
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ εμπορίου
  • 1 κ.σ. αλεύρι ή κορνφλάουερ
  • αλάτι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι