Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Κουλουράκια πορτοκαλιού




Υλικά


* 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
* 1½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
* 1½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
* 5 αβγά
* ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
* ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
* 2 βανίλιες 

Εκτέλεση

* Αναμιγνύετε καλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

* Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

* Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και διαδοχικά το γάλα με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.

* Ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια σας, βάλτε τη ζύμη για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο.

* Πλάθετε τα κουλουράκια. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και αν θέλετε, τα αλείφετε με με αβγό.

* Ψήνετε τα κουλουράκια σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο γύρω στη μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου