Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΔΙΧΡΩΜΑ

Κουλουράκια πορτοκαλιού και σοκολάτας
Θα χρειαστούμε:
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2,5 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι
αλεύρι μαλακό (όσο πάρει ~ κάπου 1 κιλό)
Ενώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά, τα ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα από αυτά βάζουμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι και ξύσμα ενός πορτοκαλιού. Στο άλλο βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας κακάο, βανίλια και, προαιρετικά, μικρά κομματάκια μαύρης σοκολάτας. Πλάθουμε κορδόνια από την “άσπρη” ζύμη και κορδόνια από την “μαύρη” και τα πλέκουμε ύστερα μεταξύ τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου